Racereport Bodø triatlon 2015

Vesterålen stiller med flere deltagere i årets utgave, fra Sortland, Stokmarknes og Melbu. Noen for første gang andre med flere bak seg. Været var meldt ekstremt dårlig, men som gode nordlendinger nekta vi og forholde oss til disse…

Etter frokost og klargjøring av skiftesonen, går vi bort til startområdet og gjør oss klar til startskuddet 0830, vi innser at våre fornektelser på vær fronten ikke har nytta… Allerede nå mye vind og bølger i havnebassenget.
Startskuddet går 0830 og vi på olympisk distanse starter med og svømme inn mot NRK bygget, går forholdsvis greit. Rytmen og plassen i feltet begynner og feste seg. Men etter vending får vi bølgene rett i panna, dette gir utfordringer på puste og svømmefrekvens… Stresser litt.. Men konsentrerer meg om og være rolig og finne en form for rytme. Halvveis i distanse, ved startstedet  ligger jeg ann til 24 minutter på svømmedelen, men her øker bølgene og motstrømmen. Så jeg må igjen jobbe litt mentalt med takt og pusting. Men på tur inn mot indre havn, blir det bedre og rytmen kommer tilbake.. Avslutter på 30.05. Litt lengre tid en planlagt , mn forholdene tatt i betraktning er jeg fornøyd med den.

Tiden i skiftesonen blir lengre en tenkt, kalde fingre og ingen kontakt med beina gir utfordringer. Blir meget motivert av at Terje Sandes er i sonen samtidig som meg.

Sykkeletapen begynner helt ok med vind og mye regn og glatt nylagt asfalt gir litt nerver, men etterhvert kommer farten opp.. På tur ut av byen kommer Terje forbi meg, jeg vurderer ikke engang og følge han.. Han er jo tross alt rå.. Men lar meg motivere av og ikke være langt bak han.. De andre fra Hadsel har jeg ikke sett, så jeg frykter at de er foran meg. Dette motiverer meg også litt til og jobbe jevnt hardt..

Med god medvind går det greit og holde farten opp rundt 35- 40 km/t. Mye vind og regn gjør det slik at jeg ikke ser hvem jeg sykler forbi eller møter etter at de har vendt foran meg, med unntak av Terje. Han møter jeg like før vending, ny motivasjon TUSEN TAKK..

VENDING: 20km igjen til løpedelen.. Her setter motvinden inn, jeg følger planen, snur klokka på hånden og lytter kun til kroppen. Kverner og Kverner…. Vinden river sykkelen alle veier.. Og tempostillingen er absolutt påkrevd.. Jeg begynner og nå igjen syklister… Som også sliter med og holde oppe tempoet, plutselig så er Terje der igjen, æ har tatt han Terje igjen, det gir mæ en enorm boost.. Æ ropa til han men fortsetter i mitt tempo, siste bakke fra Løpsmarka og over til Rønvikleiret ble et helvete både opp og ned, ned var vinden så sterk og ustabil at man nesten ble kasta av veien flere ganger.. Så var det bare og holde tempo til skiftesonen, men likevel jobbe pulsen ned..

Skiftesonen : au hvor er beina, jeg kjenner at jeg står på NOE. Men følelsen er bort, spesielt i venstre.. Kommer greit avgårde..

Løpedelen 10km

Merkelig og løpe på beina til noen andre… Bruker 2 runder (5km) før følelsen er tilbake i begge beina, men lenge før det kommer Terje susende forbi meg… Nu skjønna æ at løpet er kjørt, men en stolt følelse brer seg… Æ har holdt han gjennom store deler av løpet…? Jeg begynner nå og riste av meg frykten for at de andre er foran meg, jeg klarer og holde et for meg fint tempo, kanskje klara æ og komme inn rundt på rundt 50 på løpet… Men æ har enda ikke kikka på tid etter at æ så på svømmetiden min.. Men æ følger med på min/km. Jeg disponerer løpet såpass bra at jeg kan koste på meg en liten fartsøkning de 2 siste rundene. I år hadde arrangøren drikkestasjon i målområdet… Note to my self, Redbull i øyet gir midlertidig nedsatt syn og det svir noe jævlig….. Hver runde i mål blir vi heia på av kjente og ukjente… Fantastisk følelse, man føl sæ jo nesten som en ordentlig idrettsutøver… Når mållinjen brytes, får jeg vite at jeg er først av oss fra Hadsel…. DEN FØLELSEN. Nå er det 1-1 mellom meg og Toni.. Takk til alle… Jeg tror jeg har gjordt de rette tingene… Og er fornøyd selv om været utfordret målet om tid…

What to do next year?

Svein-Roar

Vinner av klassen Svein-Roar 2015

Comments are closed.