Og trene som en toppidrettsutøver, men glemme viktige ting!

Når mengde og allsidighet i trening teller, så blir den «usynlige» delen av totalen ofte glemt. At man ikke er toppidrettsutøver, at restitusjon  ikke nødvendigvis er bare og ha «nok» tid mellom treningene, men kvalitet på den, type uttøyning, massasje.

Resultatet av denne forglemmelsen smaker jeg på nå, her sitter jeg med en avrivning i leggmuskelen, kun uker inn i målretta trening mot sesongen 2018, NÅ er rådyra gode, eller gode råd dyre. Hva gjør jeg? Jo man må bare finne en ny start og håpe at man er i rute til del 2..

 

 

Etter en tid ha slitt med et overbelasta muskelfeste i nedre del av låret, har jeg kjent at leggen har vært noe stiv og stram! Blinkende lys og lyd signaler!! Jeg bruker fotball og innebandy som litt høyintensitetstrening nu i den rolige delen av sesongen (her slurves det ekstremt med oppvarming og uttøyning).

 

 

 

Fredag kveld, Sandes innebandy i gymsalen på skolen. Jeg kjøre rolig i mitt tempo i begynnelsen, pga. låret.

55 min ut i treningen så ser jeg begynt og sette opp tempoet litt, og på tur mot mål så er det noen som skyter en pil inn i leggen min bakfra.. En intens stikkende og dyp smerte setter meg helt ut… (det med pilen var bare en følelse).

Jeg skjønner umiddelbart at dette er IKKE bra, men jeg ber om uttøyning, noe som i utgangspunktet er negativt av ved avrivning av muskelfibrer og innser også raskt at det verken er lurt eller virker!

Ved en egen undersøkelse finner jeg ut at ved og presse tærne nedover og løfte dem oppover får jeg en godt følbar smerte på samme plass, innsiden av leggmuskelen (medial gastrocnemius), ofte kalt tennislegg. Jeg tar innenfor de første 24 timene og kjøler ned og fortsetter med stram støttebandasje, selv om forskjellen ikke er stor, så kjenner jeg bedring.

Ref:

https://nhi.no/sykdommer/muskelskjelett/legg-ankel-fot/tykkleggen-muskelavrivning/

Så for og gjøre en lang story noe kortere så må man tenke annerledes fremover, jeg skal bevege meg innenfor smertegrensen, kjøre enkel styrke og være målretta mot og være klar til neste nivå på treningen økningen ved årsskifte.

Så konklusjonen er at når man først skulle få straff for sløvskap, så var tidspunktet best nu! Snøen er ikke kommet, og treningen skal være rolig likevel. Så nå blir det styrke, sykkel og svømming og gåing…

Så får man fortløpende se hvor dette går, det vanskeligeste blir nok og være bevisst på og skyndte seg sakte sånn at sjansen for ny skade er minimale.

Minner litt om for noen år siden da hard trening for tidlig etter sykdom ga Rambdomyolyse, er klar i 2018 likevel….

 

SR